Svankessel » Specials » Gezond leven
Svankessel: Informatie van A tot Z

Leef in balans dankzij gezond voedsel

Om in leven te blijven is het noodzakelijk om gezond te eten en te drinken. Daarnaast vergroot het de kans op een goede gezondheid. Dankzij deze goede gezondheid, presteer je beter op school, werk, sport of waar dan ook. Dag en nacht ben je bezig en daar heb je veel energie voor nodig. Die energie zit in voedingsstoffen die je alleen uit gezonde voeding en/of dranken kunt halen. Word bewust wat je allemaal je lichaam in stopt.
In deze special kun je veel vinden over gezonde en verse recepten over voeding en dranken. Het is belangrijk dat je jezelf bewust wordt over wat je eet, hoe je beweegt en hoe je leeft. Door deze bewustwording wordt het in eens een stuk gemakkelijker om die gigantisch heerlijke chocoladereep te laten liggen.

Gezond hoeft niet duur te zijn

Een ongezond eetpatroon kan zelfs duurder uitpakken dan een gezond eetpatroon. Kies bijvoorbeeld voor minder vlees en investeer in biologische producten. Let er altijd op dat je niet te veel koopt, koop niet meer dan nodig is. Bespaar veel geld door frisdranken te laten staan en over te gaan op (groene) thee en water. Blijf creatief en geniet van het feit dat je geld bespaart door gezond te eten!

Neem kleine stapjes, verander je eetpatroon niet radicaal

Om een balans te vinden in je nieuwe eetpatroon is het van belang om kleine stappen te nemen. Verander je van de een op de andere dag, is de kans groot dat je binnen een paar dagen weer terug valt in je oude eetpatroon. Verander je dit patroon door de tijd heen, blijft er steeds meer plakken. Wees niet te streng voor jezelf en blijf er plezier in houden.

Gezonde voeding

Gebruik ten alle tijden je gezonde verstand. Kies voor producten die zo min mogelijk bewerkt zijn en bereid je eten zelf.
 • Volkoren zuurdesem brood
 • Groene groenten
 • Felgekleurde groenten
 • Fruit
 • Ongebrande en ongezouten noten
 • Zaden en pitten
 • Peulvruchten
 • Biologische eieren
 • Vis
 • Biologische onbewerkt vlees
 • Kokos olie
 • Superfoods

(Gezonde) Sint Maartentraktaties

Het begint er weer aan te komen, 11 november is het zo ver; Sint Maarten! Voor veel kinderen een hele happening. Waar het allemaal om draait zijn de heerlijke lekkernijen natuurlijk. Mensen die het zi…

Is zout nou echt zo ongezond?

De algemene opvatting is dat zout ongezond is. Nederlanders eten te veel en dan vooral de volwassen man met maar liefst 9,9 gram zout per dag. Vrouwen eten 7,5 gram per dag. En dat terwijl je lichaam…

Superfood, dé aanvulling op een gezond eetpatroon + recept

Superfood, het lijkt steeds populairder te worden. Sinds de trend is overgewaaid vanuit Amerika, lijken steeds meer Nederlanders het te gebruiken. Maar wat is het nou eigenlijk? Superfoods zijn 100% n…

Top 20 gezonde en betaalbare basisproducten

In Engeland wordt het ''staple foods'' genoemd, de belangrijkste voedingsmiddelen die als basis gelden in een gezond voedingspatroon. In Nederland is hier geen woord voor, maar deze basis kunnen we na…
Gepubliceerd door Svankessel op 15-11-2013. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!